Gyors, egyszerű, cukor-, glutén és laktózmentes "túrós pitét" csinálni, ami ráadásul nagyon finom valószínűleg csak véletlenül lehet. :-) Ez történt velem is. Valami édességre vágytam és ez lett belőle.
Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
150 g cukor helyett valamilyen édesítő (nekem a Szafi féle négyszeres erősségű jött be, ebből 37 g kell a sütibe)
2 tojás
150 g margarin (laktózmentes)
100 g mandulaliszt (finomra darált mandula)
1 vanília kikapart magjai
1 citrom reszelt héja és leve
2 marék fagyasztott meggy kiolvasztva
A tojásokat robotgéppel habosra kevertem a cukorpótlóval. Mivel a 37 g nem sok, nem lesz olyan habos, mint 150 g cukorral lett volna, de azért habosodik. Ebbe kevertem bele a citrom reszelt héját és az egész citrom levét, a vaníliát, és több részletben az olvasztott margarint és a mandulalisztet. A sütőformát is kikentem és mandulaliszttel kiliszteztem, ebbe öntöttem a viszonylag folyékony masszát, amit megszórtam a kiolvasztott meggyel. 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem, szépen megbarnult a teteje.
A kóstolással érdemes megvárni, amíg a süti kihűl, mert melegen szétesik, de hidegen csinos szeletek vághatók belőle. Pont olyan, mintha túróból készült volna.
Hát nem pofon egyszerű? Elronthatatlan desszert.
Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
150 g cukor helyett valamilyen édesítő (nekem a Szafi féle négyszeres erősségű jött be, ebből 37 g kell a sütibe)
2 tojás
150 g margarin (laktózmentes)
100 g mandulaliszt (finomra darált mandula)
1 vanília kikapart magjai
1 citrom reszelt héja és leve
2 marék fagyasztott meggy kiolvasztva
A tojásokat robotgéppel habosra kevertem a cukorpótlóval. Mivel a 37 g nem sok, nem lesz olyan habos, mint 150 g cukorral lett volna, de azért habosodik. Ebbe kevertem bele a citrom reszelt héját és az egész citrom levét, a vaníliát, és több részletben az olvasztott margarint és a mandulalisztet. A sütőformát is kikentem és mandulaliszttel kiliszteztem, ebbe öntöttem a viszonylag folyékony masszát, amit megszórtam a kiolvasztott meggyel. 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem, szépen megbarnult a teteje.
A kóstolással érdemes megvárni, amíg a süti kihűl, mert melegen szétesik, de hidegen csinos szeletek vághatók belőle. Pont olyan, mintha túróból készült volna.
Hát nem pofon egyszerű? Elronthatatlan desszert.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése