Saláta trükk - hogy mindig más legyen az íze

Aki diétázott már valaha az tudja, hogy bármelyik diétát is választjuk, egy biztos, saláták lesznek benne. Sőt! Egy csomó diétás étrend alapja a sok nyers zöldség. Ha elég kreatívok vagyunk, néhány napig, vagy egy hétig is tudjuk variálni a saláta-uborka-paradicsom-hagyma kombót, de egy idő után alig érzünk különbséget közöttük. Olívaolajjal, citromlével, sóval ízesítve minden salátánk szinte ugyanolyan.


Nemrégiben egy kedves ismerősömtől hallottam ezt az izgalmas trükköt és kipróbáltam. Nekem bejött.

Nem csinál mást, mint minden salátához csinál valamilyen pirított, lesütött meleg összetevőt és azzal ízesíti a nyers zöldségeket.
Lesüt egy kis olívaolajon hagymát, vagy meggrillez egy kis répát, karalábét, paprikát, pirít gombát egy kis fűszerrel, vagy akár még apróra vágott szalonna jól megpirítva is belefér a sok zöldség mellé a finom kisütött zsírjával együtt. Lényeg, hogy a meleg alkotórészt szaftjával együtt keveri a salátához, az adja meg az ízét.

Ugye milyen egyszerű?

Megjegyzések