Szerintem ez a világ egyik legegyszerűbb, de annál
ízletesebb étele. Nem kell más hozzá, mint egy kis csirkemell csíkokra vágva,
kaliforniai paprika (piros és zöld), lilahagyma, némi fűszer és tortilla lap. A
tortillát, ha nagyon ráérek akkor magam sütöm, de a készen kapható is teljesen
megfelelő.
A csíkokra vágott csirkemellet megszórom fajitas
fűszerkeverékkel (én ezt használom, mert adalékanyag mentes), meglocsolom egy
kis olívaolajjal, és hagyom állni amíg a zöldségeket összeaprítom. Az a jó a
csirkében, hogy nem kell sokáig pácolni.
A hagymát és a paprikát csíkokra vágom, és megnézem mi
van még a hűtőben, ami jó lehet hozzá. Szoktam még bele tenni szeletekre vágott
gombát és cukkinit is, de kihagyható.
Felforrósított serpenyőben megsütöm a húst, kiveszem
egy tányérra és a tepsiben maradt fűszeres zsiradékon megsütöm kissé a
zöldségeket. Elég, ha kicsit megpuhulnak, mehet bele vissza a hús.
Összeforgatom és kész is.
Jégsalátát vékony csíkokra vágom, egy paradicsomot
pedig apró kockákra, picit megsózom és meglocsolom pár csepp citromlével.
Aztán fogom a tortilla lapot, mindkét oldalát kb.
fél-fél perc alatt száraz serpenyőben megsütöm, majd tányérra teszem és
összeállítom a fajitast. Alulra megy a saláta, rá a zöldséges husi, majd a
paradicsom. Félbehajtom és kész, lehet vacsorázni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése