Csirke fajitas, a 10 perc alatt elkészíthető vacsora

Szerintem ez a világ egyik legegyszerűbb, de annál ízletesebb étele. Nem kell más hozzá, mint egy kis csirkemell csíkokra vágva, kaliforniai paprika (piros és zöld), lilahagyma, némi fűszer és tortilla lap. A tortillát, ha nagyon ráérek akkor magam sütöm, de a készen kapható is teljesen megfelelő.

A csíkokra vágott csirkemellet megszórom fajitas fűszerkeverékkel (én ezt használom, mert adalékanyag mentes), meglocsolom egy kis olívaolajjal, és hagyom állni amíg a zöldségeket összeaprítom. Az a jó a csirkében, hogy nem kell sokáig pácolni.

A hagymát és a paprikát csíkokra vágom, és megnézem mi van még a hűtőben, ami jó lehet hozzá. Szoktam még bele tenni szeletekre vágott gombát és cukkinit is, de kihagyható.

Felforrósított serpenyőben megsütöm a húst, kiveszem egy tányérra és a tepsiben maradt fűszeres zsiradékon megsütöm kissé a zöldségeket. Elég, ha kicsit megpuhulnak, mehet bele vissza a hús. Összeforgatom és kész is.

Jégsalátát vékony csíkokra vágom, egy paradicsomot pedig apró kockákra, picit megsózom és  meglocsolom pár csepp citromlével.


Aztán fogom a tortilla lapot, mindkét oldalát kb. fél-fél perc alatt száraz serpenyőben megsütöm, majd tányérra teszem és összeállítom a fajitast. Alulra megy a saláta, rá a zöldséges husi, majd a paradicsom. Félbehajtom és kész, lehet vacsorázni. 

Megjegyzések