3 fontos szabály, hogy a grillezés egészséges is legyen

Bár vége a nyárnak, az őszi hétvégék még bőven alkalmasak lehetnek a grillezéshez.
A grillezést azért is szeretem, mert nagyon könnyű egészséges és finom falatokat az asztalra varázsolni. Egy kis fűszeres csirkemell, sült zöldségek, saláták és már ehetünk is.
3 dologra azonban mindenképpen figyelj:
  1. A pácoláshoz válassz adalékanyag mentes fűszereket vagy fűszer keverékeket, és a legjobb, ha joghurt, mustár, méz és egyebek helyett olajos pácba teszed a husikat. Így is ezer félét tudsz készíteni.
  2. Egy finom, friss saláta nemcsak laktató, de az anyagcserédet is felgyorsítja. Nem mindegy azonban, mivel ízesíted a zöldségeket. A majonézes dresszingtől a könnyű étel igazi kalóriabombává válik. Öntetnek használj inkább jó minőségű növényi olajat és fűszereket vagy citromlevet.
  3. Ha már az ételekre odafigyeltél, figyelj arra is, hogy mit iszol. Kerüld a cukros-szénsavas üdítőket, szörpöket és igyál inkább citromos-mentás vizet, ami nem csak frissít és élénkít, de az emésztésed is segíti.

Megjegyzések