Kelkáposzta burgonyaköntösben

Hozzávalók:
50 g vöröshagyma
350 g kelkáposzta
250 g félig főtt krumpli
20 g házi füstölt főtt sonka
1 ek. Kókuszzsír
1 csapott ek. Étkezési keményítő/tápiókakeményítő
majoranna, szerecsendió, só

A csíkokra vágott kelkáposztát megmosom és sós, majorannás vízben megfőzöm. Közben a krumplit előfőzöm, a főtt sonkát és a hagymát pedig apró kockákra vágom. (én csak ismerőstől vásárolok füstölt sonkát, kolbászt, mert ő egészen biztosan nem tesz cukrot a pácba, erre érdemes odafigyelni)
A kókuszolajon megpirítom a hagymát, rádobom a kelkáposztát és a sonkát, majd felöntöm a rizstejszínben elkevert keményítővel. Ha túl sűrű, a kelkáposzta levéből még lehet hozzá önteni. Szerecsendióval ízesítem és összeforralom.
A krumplit karikára vágom. A kelkáposztás keveréket egy tepsibe teszem, de csak a sűrűjét, majd halpikkely-szerűen ráteszem a krumpli szeleteket és leöntöm a kelkáposzta szaftjával. Alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg a krumpli teljesen megpuhul, majd a fóliát levéve megpirítom a tetejét.
Köretnek is kitűnő, de akár főételnek is fogyasztható.

Megjegyzések