Hozzávalók:
50 g vöröshagyma
350 g kelkáposzta
250 g félig főtt krumpli
20 g házi füstölt főtt sonka
1 ek. Kókuszzsír
1 csapott ek. Étkezési
keményítő/tápiókakeményítő
majoranna, szerecsendió, só
A csíkokra vágott kelkáposztát
megmosom és sós, majorannás vízben megfőzöm. Közben a krumplit előfőzöm, a főtt
sonkát és a hagymát pedig apró kockákra vágom. (én csak ismerőstől vásárolok
füstölt sonkát, kolbászt, mert ő egészen biztosan nem tesz cukrot a pácba, erre
érdemes odafigyelni)
A kókuszolajon megpirítom a
hagymát, rádobom a kelkáposztát és a sonkát, majd felöntöm a rizstejszínben
elkevert keményítővel. Ha túl sűrű, a kelkáposzta levéből még lehet hozzá
önteni. Szerecsendióval ízesítem és összeforralom.
A krumplit karikára vágom. A
kelkáposztás keveréket egy tepsibe teszem, de csak a sűrűjét, majd
halpikkely-szerűen ráteszem a krumpli szeleteket és leöntöm a kelkáposzta
szaftjával. Alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm,
míg a krumpli teljesen megpuhul, majd a fóliát levéve megpirítom a tetejét.
Köretnek
is kitűnő, de akár főételnek is fogyasztható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése