Gyors és egyszerű brokkoli krémleves

Hozzávalók:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 30 dkg brokkoli
  • 1 közepes db burgonya
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • kb. 8 dl víz
A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon megfuttatjuk, és kb 8 dl vízzel felöntjük, felforraljuk.A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a levesalapba rakjuk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, azt is a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg minden megpuhul benne. Ha kész, botmixerrel krémesre turmixoljuk.

Miért pont brokkoli?
A brokkoli magas ásványi anyag tartalma miatt igen egészséges és a fogyókúrázók számára ideális zöldség. Kálium, kalcium, magnézium, nátrium, vas, cink és foszfor is található benne, emellett A-, B1-, B2-, B6-, C-, és E-vitamint is tartalmaz.
A brokkoli a méregtelenítésben is segítségünkre lehet, mert támogatja a méregtelenítésben szerepet játszó enzimek működését, és így a szervezet könnyebben megszabadul a káros anyagoktól. Számos jó tulajdonsága mellett még az öregedést is lassítja, így könnyebben megőrizhetjük fiatalságunkat.
Felhasználás előtt alaposan mossuk meg, célszerű hosszabb ideig áztatni. Vajon párolva, köretként, főzelékként vagy leves formájában is fogyaszthatjuk. Természetes vitamintartalmát legjobban akkor lehet megőrizni, ha rövid ideig főzzük, a friss brokkoli nagyobb rózsáinak is elegendő 5-8 perc.


Megjegyzések