Ugrás a fő tartalomra
Gyors és egyszerű brokkoli krémleves
Hozzávalók:
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek napraforgó olaj
- 30 dkg brokkoli
- 1 közepes db burgonya
- só ízlés
szerint
- fehér bors ízlés
szerint
- kb. 8 dl víz
A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk
és olajon megfuttatjuk, és kb 8 dl vízzel felöntjük, felforraljuk.A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a
levesalapba rakjuk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, azt is a levesbe
tesszük. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg minden megpuhul
benne. Ha kész, botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Miért pont brokkoli?
A brokkoli magas ásványi anyag tartalma miatt igen
egészséges és a fogyókúrázók számára ideális zöldség. Kálium, kalcium,
magnézium, nátrium, vas, cink és foszfor is található benne, emellett A-, B1-,
B2-, B6-, C-, és E-vitamint is tartalmaz.
A brokkoli a méregtelenítésben is segítségünkre lehet,
mert támogatja a méregtelenítésben szerepet játszó enzimek működését, és így a
szervezet könnyebben megszabadul a káros anyagoktól. Számos jó tulajdonsága
mellett még az öregedést is lassítja, így könnyebben megőrizhetjük
fiatalságunkat.
Felhasználás előtt alaposan mossuk meg, célszerű
hosszabb ideig áztatni. Vajon párolva, köretként, főzelékként vagy leves
formájában is fogyaszthatjuk. Természetes vitamintartalmát legjobban akkor
lehet megőrizni, ha rövid ideig főzzük, a friss brokkoli nagyobb rózsáinak is
elegendő 5-8 perc.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése