Tavaszi csirkeragu

Íme a heti recept. Sajnos olyan finom lett, hogy mire észbe kaptam, el is fogyott. :-)-
Tavaszi csirkeragunak neveztem el, mert sok benne a zöldség és szép színes. Ami 2 adaghoz kell hozzá: 240 g csirkemell csíkokra vágva, 40 g póréhagyma, 140 g csiperkegomba (tisztítva), 80 g sárgarépa (tisztítva), 50 g karalábé (tisztítva), 1 gerezd fokhagyma, só, bors, ½ ek. kókuszzsír (vagy más zsiradék), 150 g kókusztej, 7 g étkezési keményítő. 
A kókuszzsírt egy serpenyőben felolvasztottam és rátettem a húst, fehéredésig sütöttem, majd sóztam, borsoztam. Rádobtam a póréhagymát, répát, karalábét és fedő alatt 5 percig pároltam.
Ezután hozzákevertem a gombát, de most már nem tettem rá a fedőt, hogy a gombából kiszabaduló víz szabadon elpárologhasson. Nem kellett hozzá sok idő, hisz ezeket a zöldségeket nem kell agyon puhítani, nem cél, hogy minden tápanyagot kifőzzük belőle.
A kókusztejet összekevertem a keményítővel és kevergetés közben hozzáadtam a húsos zöldségekhez. Forralás után még egy kicsit sóztam, borsoztam ízlés szerint és egy kis gerezd fokhagymát is belereszeltem. 1-2 perc alatt készre főztem, majd friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórtam. 
Mivel ez az étel egy személyre kevesebb mint 15 g szénhidrátot tartalmaz, igazán könnyű, még egy kis köles vagy rizs is belefér mellé. Próbáljátok ki!

Megjegyzések