Hagymatorta

A mai recept, nevezzük hagymatortának, tulajdonképpen egy jó hagymás-kolbászos rántotta, de kicsit azért mégis más. Laktató és alacsony szénhidrát tartalma miatt vacsorára is fogyasztható.
Hozzávalók a hagymatorta aljához:
100g cukkini (vagy cukkini-répa vegyesen)
1 db tojás
4 ek szezámmagliszt
csipet só
kis kókuszzsír
400g hagyma vegyesen (lila, vörös, póré)
40g kolbász
2 db tojás

A cukkinit, répát lereszeltem és kicsavartam. Hozzá kevertem a tojást, a sót és a lisztet, majd a kizsírozott kapcsos tortaformába (17 cm átmérőjű) öntöttem, és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt megsütöttem.
 Közben a hagymát megpucoltam és felszeleteltem, majd a kolbásszal együtt egy fél ek kókuszzsíron elkezdtem dinsztelni. Sóval ízesítettem és fedő alatt puhára pároltam. 2 tojást felvertem és belekevertem a hagymát, majd ráöntöttem a torta alapra a tortaformában. 180 fokon 15-20 perc alatt megsül. Kicsit várni kell, hogy meghűljön, de szépen szeletelhető, egy kis salátával tálalva mennyei vacsora.

Megjegyzések