A mai recept, nevezzük hagymatortának, tulajdonképpen
egy jó hagymás-kolbászos rántotta, de kicsit azért mégis más. Laktató és
alacsony szénhidrát tartalma miatt vacsorára is fogyasztható.
Hozzávalók a hagymatorta aljához:
100g cukkini (vagy cukkini-répa vegyesen)
1 db tojás
4 ek szezámmagliszt
csipet só
kis kókuszzsír
400g hagyma vegyesen (lila, vörös, póré)
40g kolbász
2 db tojás
A cukkinit, répát lereszeltem és kicsavartam. Hozzá
kevertem a tojást, a sót és a lisztet, majd a kizsírozott kapcsos tortaformába
(17 cm átmérőjű) öntöttem, és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt
megsütöttem.
Közben a hagymát megpucoltam és felszeleteltem, majd a
kolbásszal együtt egy fél ek kókuszzsíron elkezdtem dinsztelni. Sóval
ízesítettem és fedő alatt puhára pároltam. 2 tojást felvertem és belekevertem a
hagymát, majd ráöntöttem a torta alapra a tortaformában. 180 fokon 15-20 perc
alatt megsül. Kicsit várni kell, hogy meghűljön, de szépen szeletelhető, egy
kis salátával tálalva mennyei vacsora.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése