Cukkini mártogatós

Ezt a receptet TÉNYLEG ki kell próbálnotok. Nem saját ötlet, a neten láttam, de már nem emlékszem hol. Nem is emlékeztem pontosan, hogy csinálták, de a saját változatom is elképesztő finom és egyszerű.
A cukkinit ujjnyi méretű hasábokra vágtam és enyhén besóztam. Közben összekevertem pár evőkanál durva zsemlemorzsát ugyanannyi parmezán sajttal, fűszereztem oregánóval, sóval, kevés borssal. A cukkini hasábokat megforgattam tojásban és ebben a finom fűszeres morzsában, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tettem, picit meglocsoltam olíva olajjal és előre melegített sütőben 200 fokon kb 20 percig sütöttem. A morzsa megbarnult és ropogós lett, a cukkini pedig megpuhult alatta. Amíg sült, készítettem hozzá egy fokhagymás mártogatóst joghurtból, de sűrű bazsalikomos paradicsomszósszal is nagyon finom.

Megjegyzések