Ezt a
receptet TÉNYLEG ki kell próbálnotok. Nem saját ötlet, a neten láttam, de már
nem emlékszem hol. Nem is emlékeztem pontosan, hogy csinálták, de a saját
változatom is elképesztő finom és egyszerű.
A cukkinit ujjnyi méretű hasábokra vágtam és enyhén
besóztam. Közben összekevertem pár evőkanál durva zsemlemorzsát ugyanannyi
parmezán sajttal, fűszereztem oregánóval, sóval, kevés borssal. A cukkini
hasábokat megforgattam tojásban és ebben a finom fűszeres morzsában, majd
sütőpapírral kibélelt tepsire tettem, picit meglocsoltam olíva olajjal és előre
melegített sütőben 200 fokon kb 20 percig sütöttem. A morzsa megbarnult és
ropogós lett, a cukkini pedig megpuhult alatta. Amíg sült, készítettem hozzá egy fokhagymás mártogatóst joghurtból, de sűrű bazsalikomos paradicsomszósszal is nagyon finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése