![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizHkDyyDZZ2Hn3X1MtEhvNH8wajIcjMD9oUHhZy9lpO_0A1dlRQdPwJOnxvUgf-19UM7wVmA_sLnm4Mmh2ADNLLzPJL56duwx1vkXWpHkhsprgyLL22Oz39mWpXI78GWS0bAIohjzWnuvQ/s320/barackleves.jpg)
A leveshez nincs másra szükségünk, mint pár
szem érett őszibarackra vagy „lapos” barackra, fahéjrúdra, szegfűszegre és egy
kevés cukorpótló édesítőre. (én sztíviát használok, de lehet eritrit is). Két adagnyi leveshez 3 dl vízbe beleteszem a fahéj rudat,
10-15 szegfűszeget, és annyi édesítőt, hogy kellemesen édes, de ne túl édes
levet kapjak, majd ezt az egészet összefőzöm, hogy egy kellemes fűszeres
alaplevet kapjak. Amíg a lé elkészül, megpucolom a barackokat (30 dkg pucolva)
és összeturmixolom. (esetleg az egyik barackot csak apró kockákra vágom) Nincs
más dolgom, mint a nyers, összeturmixolt barackokhoz hozzáönteni a leszűrt
alaplevet és mehet is a hűtőbe egy órára, ami alatt nem csak kellemes hidegre
hűl, de az ízek is összeérnek.
Hogy
a levesem „tartalmasabb” legyen (és itt jön az igazi desszert feeling) apró
túrógombócokat teszek bele. A gombócokhoz összekeverek 25 dkg zsírszegény
túrót, 1 tojást, 5 dkg apró szemű, vagy kicsit megdarált zabpelyhet, egy
vanília rúd kikapart belsejét, édesítőt és sót ízlés szerint, majd a keveréket
hagyom állni legalább 1 órát, hogy a zabpehely kicsit megszívja magát
nedvességgel – érdemes tehát a főzést ezzel kezdeni. A masszából apró
gombócokat formázok és forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzöm őket.
1
adag leves 3 gombóccal csak 25 g szénhidrátot tartalmaz, így bátran
fogyaszthatjátok. Na, ki kapott kedvet hozzá?
Megjegyzések
Megjegyzés küldése